söndag 27 oktober 2013

Morgonstund

Det var en sån magisk dimma i morse, helt omöjligt att inte ta en bild.


Trevlig söndag till er! 
/Sandra


fredag 18 oktober 2013

En tur till Ysjö

Förra helgen följde jag med mina föräldrar till deras stuga i Ysjö, och oj så mysigt vi hade det! En helt fantastiskt fin stuga/hus. Den är belägen bara några kilometer ifrån Junsele, så i somras var vi på Junsele djurpark och vi såg också konsert med Brolle när han hade sin folkparks turné. En lite by som det händer mycket i. Men förra helgen så bara slappade vi och hade det skönt. Jag fick en hel del tecknande gjort, men utöver det så åt vi bara god mat och klappade oss om magarna.

Ysjö

Mamma har inrett vardagsrummet så fint med djurtema. 

Vardagsrum

Syrran och Arrak var också med, här framför den underbara kaminen. 

Syrran och Arrak

Vi lyxade till det och åt surströmming en dag - min absoluta favoriträtt, alla gånger.

Surströmming

Lilla Wille var med och fick även ställa upp som modell i skogen:

Wille

Längtar redan tillbaka!
Kram Sandra


måndag 14 oktober 2013

Nytt i sovrummet

För några veckor sedan kom jag på att vi behövde något nytt ovanför sängen, så jag knåpade ihop tre tavlor med hjälp av foton jag tagit på gården. 




Och så här blev det:


/Sandra


tisdag 8 oktober 2013

Ringar

Senaste nytt i pysselverkstaden är ringar. Riktigt roligt att sitta och knåpa med, och ställbara är dom så de passar de flesta. Syrran som är helt galen i ringar, fick såklart en:

Ring i stål.

Trevlig kväll! 
Kram Sandra

måndag 7 oktober 2013

Framsteg för två amatörer

Jag och Gubben är två glada amatörer, det skulle jag aldrig sticka under stolen med. Vi har lärt oss tillsammans, tagit tips och idéer från folk, läst någon rad i nån bok, men på det stor hela så har vi utforskat vägen framåt på egen hand. Och jag kan lova att min sits inte är perfekt, Gubben sätter inte fötterna precis där han ska och mina skänklar skulle antagligen få en ridskolehäst att börja fundera. MEN jag och Gubben har nått de mål som vi haft, och för oss funkar det bara bättre och bättre för varje dag! Han lyssnar till mina skänklar, till min röst och min sits.


Man kan säga att om jag var på en öde ö med en häst, utan en kotte att fråga om hjälp, så skulle jag rida in min häst på detta sätt. 

Har funderat på att filma när jag rider någon dag, bara svängar, halt och back med hjälp av skänklar. Kanske någon finner nöje i det, och om inte annat så är det bra att se sig själv på film, då ser man så tydligt vad man gör fel. 

Kram Sandra

lördag 5 oktober 2013

Stora steg

Lilly leder sin häst själv, ett stort steg för en liten tjej! 


Kram Sandra

torsdag 3 oktober 2013

Ull och en gammal goding

Det tar sig på ull-fronten, jag gör tomtar på löpande band - och de har faktiskt blivit lite populära! Har fått lite beställningar och det är så underbart roligt!

Ulltomtar


Och på tal om ull så måste man ju få den från någon - och vilken tur det är att vi just nu är i fårklippartider! Idag klippte jag och mamma Sussi fjolårslammet Lina:

Nyklippt Lina
Men sedan så var fårsaxen så slö att det inte ens var någon mening och börja med Blacky som har en så underbart fin ull att göra tomteskägg av:

Blacky

Och igår så kom Sara (bra namn på en hankatt) hem igen, hon har varit på strövtåg sedan i början av sommaren, även om man har skymtat henne ibland. Men nu är hon alltså tillbaka igen efter sin sommarledighet och nu hoppas jag att hon håller stallet råttfritt tillsammans med syrran Rota.  

Sara

Sara

En avslutande bild på nyfikna Karamells snok, är det inte dags att snyta ut gegget gumman?

Karamell

Trevlig helg till er alla!
Kram Sandra



tisdag 1 oktober 2013

Syrran och jag

Ja, syrran och jag brukar sno ihop fotograferingar ibland, och idag var det dags igen. Som vanligt är syster Theres modell och jag bakom kameran. Hon har ju nyligen klippt lugg igen, och det passar hon ju så bra i enligt mig.







Så kan det gå, när andan faller på.

Kram Sandra