fredag 4 juli 2014

Trädgårdspyssel

Vem kunde ana att jag helt plötsligt skulle få ett trädgårdsintresse? Det har jag då aldrig haft förr! Har dock alltid varit fascinerad över trädgårdar - speciellt mammas. Hon har sånt sinne för det här med blommor och växter. Men nu har jag börjat få lite ordning utanför vårat hus.


Jag älskar att fynda, för om man betalar för mycket för små saker så är det inte lika roligt. Jag shoppar gärna på loppis, hittar saker på återvinningsstationer eller hemma i nån bod. Men sedan kan jag chocka mig själv och köpa något lite dyrare, som till exempel ljusslingor eller liknande på affären, men såna kan ju så klart vara svåra att hitta på loppis - i alla fall i bra skick.


Potatislådorna på bilden under kommer från gården och har en herrans massa år på nacken. USA-skylten har jag snickrat ihop och målat själv. Krukor/hinkar/korgar är shoppade på Erikshjälpen, DollarStore, Biltema samt funna i soporna på kyrkogården. Välkommen-skylten har jag målat själv.


Stegen bloggade jag om för någon månad sedan, den har jag snickrat ihop av sly som ändå skulle rensas bort. 


Gula blommor kommer igen i min trädgård, som ett minne efter morfar - han gillade verkligen den färgen på blommor.


Efter att ha fått några ynkliga små jordgubbsplantor på min förra arbetsplats i våras, så har de verkligen tagit sig och nu kan de i sin tur få sprida sig - med lite hjälp av mig.


Andra bunken med sallad som jag sått i år, det är så gott med egen sallad, den är så krispig och god. Och framför allt vääldigt färsk.


Jag återkommer mer om mitt växthus. För det är då en historia för sig...

Kram Sandra

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar