lördag 28 september 2013

Höst i luften

Nu har hösten slagit till. Frost på nätterna, skrapa rutor på morgonen, handskarna på när man tar ut hästarna, ingen näring kvar i gräset. Men på plussidan har man alla fantastiska färger, värmeljus och på något vis så lägger sig en ro över allting.

Frostmorgon.

Korallen börjar ta form, det blev tre rader med bräder istället för två. Snyggare och mer praktiskt såhär. Jag blir så nöjd, men det är en del jobb kvar som jag tänkt hinna med innan snön kommer.


Korallen.

Så börjar man lite sakta gå över från sommarbete för djuren, hö sätts in istället och vinterhagarna ses över. Och djuren med sina inbyggda klockor är som vanligt med på noterna.

Mums med hö.

Äpplena plockas från trädet och blir till godis i stallet. Klart uppskattat för hästarna, men lite för sura för min smak, möjligen att man kan göra en paj på dom? Ska nog testa det ikväll.

Hästgodis.

Fåren naggar det sista på grönbetet, men snart kommer även dem att lunka mot sina vinterhagar och slå sig ner i varma halmbäddar.

De sista tappra på sommarbete.

Kvällarna blir mörkare och mörkare. Utebelysningarna tänds och det blir så mysigt.

Utebelysning.

I stallet har den så kallade julbelysningen kopplats in. Fungerar utmärkt som nattbelysning också. Och på tal om stallet och hästarna så har min haltande häst blivit bättre, kanske var det bara en stukning?

Stall mys.

Nu syns det inte mycket eller alls när han går. Men för säkerhetsskull satte jag upp en mindre hage i den vanliga hagen, som en liten sjuk-ruta, till honom. Dom är alldeles för bra på att busa så lite lugn och ro åtminstone i helgen får det allt bli. Men nöjd var han inte när lilla Ludde galopperade utanför...


Gubben i sjukhagen.

Och Ludde rullade sig som vanligt kolsvart i leran. Han påminner så mycket om Mulle i Min Häst-tidningen. 

Ludde rullar sig gärna. I lera.

I helgen blir det en hel del gårdspyssel, marknad i fina Lögdö och bara en massa mys. En biffstock är framtagen ur frysen också, så lite finmat ska det bli!

Kram Sandra

1 kommentar: